Centralamerikansk inspireret salat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Centralamerikansk inspireret salat

Centralamerikansk inspireret salat

med ovnbagt sød kartoffel og saftig mango

I aften frister vi med en fantastisk alt i et ret, med masser af smage og farver. Vi bygger vores velsmagende salatbowl med frisk salat, krydret ovnbagt løg og sød kartoffel, og frisk mango og avocado. Og så topper vi med peanuts, frisk chili og mynte, og srirachadressing med lime og misopasta.

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Kalorielet
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Avocado

1 stk

Rødløg

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ stk

Mango

1 stk

Salat

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

30 g

Misopasta

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Panamad

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

1 pose

Mynte

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2600 kJ
Kalorier (kcal)622 kcal
Fedt31.8 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat58.2 g
Sukker19.9 g
Protein14.5 g
Salt3.9 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag kartofler og løg
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær søde kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Lav dressing
2

Imens, halver lime [1/2 stk, 2P].

Bland et stort skvæt limesaft, srirachamayonnaise, misopasta og vand [1/2 spsk l 1 spsk] i en lille skål.

Forbered råvarer
3

Hak salat og peanuts groft.

Forbered frugt og grønt
4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.

Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Hak mynte fint.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Lad kartofler køle af
5

Lad færdigbagte søde kartofler køle af i 3-4 min.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Top med søde kartofler og rødløg, mango og avocado. 

Dryp med srirachadressing.

Drys med peanuts, chili og mynte.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stæk mad. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image