topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamic-glazed salmon

Balsamic-glazed salmon

med ostebagte kartofler og frisk tomatsalat

Skøn opskrift på balsamicoglaseret sej med ostebagte kartoffelbåde. Når kartoflerne er i ovnen, har vi tid til at bikse en frisk salat sammen med tomat, basilikum og rucola. Vi topper vores stegte laks med balsamicoglace og topper vores tallerken med pestodressing, som passer perfekt til både laks og kartofler.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Æg
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

2 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

40 g

Rucola

24 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

50 g

Cremet pestodressing

50 g

Soltørrede tomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2833 kJ
Kalorier (kcal)677 kcal
Fedt36.7 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat53.5 g
Sukker8 g
Protein34.6 g
Salt1.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartoffelbåde
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

2

Skær tomat i 1 cm tern. Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl rucola under koldt vand i et dørslag. Dub laks tør med køkkenrulle, drys med Mamas Favorit [1/2 pakke, 2P], og krydr med et nip salt og peber.

Steg laks
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg laks med skindsiden nedad i 2-3 min. Vend laks, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

4

Bland tomat, basilikum, rucola og eventuelt en smule olivenolie i en skål, og krydr med et nip salt og peber. Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middel varme. Tilsæt balsamico og sukker [1/2 tsk | 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen.

Tilsæt ost og hvidløg
5

Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 3-4 min tilbage. Drys med finrevet ost og hvidløg, og dryp med en smule olivenolie. Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er gylden.

6

Anret kartofler, laks og salat på tallerkener. Pensl laks med en smule balsamicoglace, og øs resten over salat. Server med pestodressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image