I aften steger vi asiatisk kylling marineret i asiatisk woksauce. Imens kyllingen steger, koger vi ris, der får ekstra bid ved at blandes med forårsløg. Vi laver også en super skøn mangosalsa, som har en perfekt balance mellem sødt og syrligt. Vi topper med en cremet sojamayo, og så er vi klare til at spise!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Mayonnaise
280 g
Kyllingebryst
12.5 ml
Sojasauce
150 g
Jasminris
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
75 g
Radiser
37.5 g
Asiatisk woksauce
½ stk
Mango
2 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
Snit forårsløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af forårsløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tern. Skær radiser [1/2 pose, 2P] i skiver. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Vend kylling med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P] i en skål.
Bland mango, radiser, et stort skvæt limesaft, chili og resterende forårsløg (gem lidt til anretning) i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland mayonnaise og sojasauce [1 tsk I 2 tsk] i en lille skål.
Anret forårsløgsris og kylling i dybe tallerkener. Top med mangosalsa. Drys med resterende forårsløg. Server med sojamayo og limebåde.