Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Ingefær
100 g
Basmatiris
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Mango
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
2 stk
Gulerod
250 g
Hakket oksekød
1 pose
Mynte & koriander
1.33 spsk
Smør
1 spsk
Olivenolie
2 tsk
Sukker
3 dl
Vand
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits ½ hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Halver chili [½ stk, 2 pers.] på langs. Fjern kerner. Hak fint. Skær lime i både. Skræl og riv ingefær.
Bland chili, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], ingefær, sukker* [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers], sojasauce, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og resterende hvidløg i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Brun hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade. Lad simre i 8-10 min.
Skær mango [½ stk, 2 pers.] i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl og riv gulerod. Hak koriander (med stilk) og mynteblade fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.