Vietnamesisk inspireret oksekød
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk inspireret oksekød

Vietnamesisk inspireret oksekød

med hvidløgsris, mango, mynte & koriander

Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.

Tags:
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Ingefær

100 g

Basmatiris

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Mango

stk

Agurk

1 stk

Agurk, piccolo

2 stk

Gulerod

250 g

Hakket oksekød

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

1 spsk

Olivenolie

2 tsk

Sukker

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)397 kcal
Energi (kJ)1661 kJ
Fedt28.27 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat12.33 g
Sukker6.5 g
Protein26.46 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits ½ hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Forbered grøntsager
2

Halver chili [½ stk, 2 pers.] på langs. Fjern kerner. Hak fint. Skær lime i både. Skræl og riv ingefær.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], ingefær, sukker* [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers], sojasauce, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og resterende hvidløg i en lille skål. 

Steg oksekød
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Brun hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade. Lad simre i 8-10 min.

Forbered frugt & grønt
5

Skær mango [½ stk, 2 pers.] i 1 cm tern. Skær agurk i tynde skiver. Skræl og riv gulerod. Hak koriander (med stilk) og mynteblade fint.

Server
6

Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med oksekød, mango, agurk, gulerod, mynte og koriander. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.