I aften byder vi på klassiske smage i perfekt harmoni. Mør svinemørbrad brunes, og bages derefter til perfektion i ovnen. Samtidigt koger vi kartofler, som vi vender med persille och smør, og så laver vi en fantastisk brun sovs. En sprød kålsalat med rødkål, tranebær og honning-sennepsdressing giver fin kontrast til kød, kartofler og sovs.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
100 g
Brun sovs
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Rødkål, skåret
20 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder, Sesam)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Smør (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinemørbrad med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, hak persilleblade fint.
Bland rødkål, tranebær, honning-sennepsdressing, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Opvarm samme stegepande (inklusive kødsaft) på middel varme.
Opvarm brun sovs, vand [2 spsk | 4 spsk ], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og smør [1 spsk | 2 spsk] under omrøring, indtil gennemvarmet.
Skær kød i 2 cm skiver.
Vend smør [1 spsk | 2 spsk], persille og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i gryden med kartofler, lige før servering.
Anret kartofler, kød og salat på tallerkener.
Øs med sauce på kød.