Maj fødselsdagskage
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maj fødselsdagskage

Maj fødselsdagskage

6–8 portioner | med granatæbleglasur

Tag dit forklæde og kokkehue på og smøg ærmerne op. Vores kager er perfekte til selv de mindste kokke. Opskrifterne er ikke blot velsmagende og nemme, men også sjove at lave. Forkæl et Maj fødselsdagsbarn med en lækker fødselsdagskage. I denne måned har vi forberedt en lækker chokoladekage toppet med lyserød glasur farvet af granatæblejuice. Den toppes selvfølgelig med et stort hjerte af pistacienødder og granatæblekerner.

Allergener:
Gluten
Mælk
Hvede
Æg
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Chokoladekagemiks

(Indeholder Gluten, Mælk, Hvede, Æg Kan indeholde Sennep, Soja)

1 stk

Granatæble

50 g

Flormelis

(Kan indeholde Byg, Nødder, Æg, Rug, Lupin, Soja, Hvede, Sesam, Kamut, Khorasanhvede, Jordnødder, Gluten, Mælk, Spelt, Havre)

30 g

Pistacienødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5633 kJ
Kalorier (kcal)1346 kcal
Fedt50.6 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat199.5 g
Sukker42.6 g
Protein20.8 g
Salt2.1 g

Redskaber

Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag kage
1

Forvarm ovnen til 190°C/170°C (varmluft).

Hæld kagemiks i en rund springform (diameter 20-22 cm) med bagepapir, og spred jævnt ud med en palet.

Bag kage i 30-35 min. 

TIP: Vi anbefaler at lade kagemiks stå i ca. 30 min udenfor køleskabet, inden den bages.

TIP: Tjek om kagen er færdig ved at stikke en gaffel ned i kagen. Kagen er færdig, hvis der ikke sidder dej på gaflen, når den trækkes op ad kagen. 

Forbered råvarer
2

Imens, hak pistacienødder groft.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Læg granatæbleti en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af. 

Lav granatæbleglasur
3

Kom halvdelen af ​​granatæblekernerne i en si placeret over en lille skål, og knus dem for at frigive saft.

Bland flormelis og granatæblejuice [1/2 spsk] i en lille skål.

TIP: Tilsæt mere granatæblejuice hvis glasuren er for tyk.

Server
4

Lad kagen køle af inden servering. 

Smør glasur på kagen.

Top med resterende granatæblekerner og hakkede pistacienødder.