Baconsvøbt svinekød og trøffelsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconsvøbt svinekød og trøffelsauce

Baconsvøbt svinekød og trøffelsauce

med broccolini og ostegratinerede kartofler

Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi fylder svinemørbrad med persillesmør, svøber den i bacon, og ovnbager den til perfektion. Skønt tilbehør er kartoffelbåde, som gratineres med ost, stegt broccolini med pinjekerner og en cremet trøffelsauce.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

125 g

Bacon, skiver

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

500 g

Kartofler

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

8 ml

Trøffelolie

150 g

Broccolini

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

2 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3794 kJ
Kalorier (kcal)907 kcal
Fedt54.8 g
Mættet fedt26.5 g
Kulhydrat54.8 g
Sukker6.3 g
Protein52.8 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Tag smør ud af køleskabet.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Svøb kød
2

Hak persille fint. 

Pres eller hak hvidløg fint. 

Bland smør [2 spsk | 4 spsk], persille, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål, og mos med en gaffel.

Læg hånden fladt på svinemørbrad på et andet skærebræt, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv.

Åbn svinemørbrad, og fyld med persillesmør. Luk kødet, og svøb i bacon.

Bag kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad i 2 min på hver side, eller indtil brunet, og øverfør til en bageplade med bagepapir.

Drys kartofler med finrevet ost, når de har 15 min tilbage i ovnen. 

Bag svinemørbad i 12-15 min. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Rist pinjekerner
4

Imens, Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Steg broccolini
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.

Steg broccolini i 4-5 min, eller indtil mør, og krydr med et nip salt og peber.

Bland mornaysauce, vand [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille gryde, og varm op i 1 min. Tilsæt trøffelolie, og rør rundt.

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.

Server
6

Anret svinemørbad på tallerkener.

Top med trøffelsauce. 

Server med kartofler og broccolini toppet med pinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image