
Asiatiske 'shrimp rolls'
med sesamfritter og ponzumarineret glaskål
I aften skal vi på kulinarisk rejse til Asien og prøve spændende mad, som vi næsten tør love at du ikke har prøvet før. Vi rister brød og topper med syltet agurk, og stegte rejer blandet med mayonnaise og koriander. Fantastisk tilbehør er sprøde sesamfritter og ponzumarineret glaskål.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
300 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Koriander
2 stk
Forårsløg
1 stk
Ingefær
20 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
1 stk
Lime
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
½ stk
Glaskål, hvid
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Drys med halvdelen af sesamfrø, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Halver boller, og smør med smør [1 spsk I 2 spsk].
Placer direkte på risten i ovnen, og bag i 7-8 min, eller indtil gyldne.

Hak rejer groft på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en lille skål.
Imens, skræl agurk til lange, tynde bånd. Hak koriander groft og ingefær fint. Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm tykke stave. Snit forårsløg fint, og skær lime i både.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk I 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Tilsæt agurk, og vend sammen.
Bland glaskål, ponzudressing, resterende sesamfrø og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg forårsløg og ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 2-3 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Overfør med en ske til en tallerken med køkkenrulle.

Tilsæt asiatisk mayonnaise, et skvæt limesaft, koriander, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber til skålen med rejer, og vend sammen.
Hæld lage fra agurk lige inden servering.

Top boller med agurk og rejer.
Drys med forårsløg og ingefær.
Server med sesamfritter, glaskål og resterende limebåde.