topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske 'shrimp rolls'

Asiatiske 'shrimp rolls'

med sesamfritter og ponzumarineret glaskål

I aften skal vi på kulinarisk rejse til Asien og prøve spændende mad, som vi næsten tør love at du ikke har prøvet før. Vi rister brød og topper med syltet agurk, og stegte rejer blandet med mayonnaise og koriander. Fantastisk tilbehør er sprøde sesamfritter og ponzumarineret glaskål.

Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Krebsdyr
Sulfitter
Sesam
Sennep
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

300 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 pose

Koriander

2 stk

Forårsløg

1 stk

Ingefær

20 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 stk

Lime

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

15 ml

Ponzudressing

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)

½ stk

Glaskål, hvid

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4278 kJ
Kalorier (kcal)1022 kcal
Fedt58.9 g
Mættet fedt15.2 g
Kulhydrat442.9 g
Sukker19.7 g
Protein65.1 g
Salt4.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag sesamfritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Drys med halvdelen af sesamfrø, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Halver boller, og smør med smør [1 spsk I 2 spsk]. 

Placer direkte på risten i ovnen, og bag i 7-8 min, eller indtil gyldne.

Steg rejer
2

Hak rejer groft på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en lille skål.

Imens, skræl agurk til lange, tynde bånd. Hak koriander groft og ingefær fint. Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm tykke stave. Snit forårsløg fint, og skær lime i både.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. 

Sylt agurk
3

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk I 1 tsk], vand [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Tilsæt agurk, og vend sammen.

Bland glaskål, ponzudressing, resterende sesamfrø og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Steg forårsløg og ingefær
4

Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg forårsløg og ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 2-3 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Overfør med en ske til en tallerken med køkkenrulle.

Krydr rejer
5

Tilsæt asiatisk mayonnaise, et skvæt limesaft, koriander, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber til skålen med rejer, og vend sammen. 

Hæld lage fra agurk lige inden servering.

Server
6

Top boller med agurk og rejer.

Drys med forårsløg og ingefær. 

Server med sesamfritter, glaskål og resterende limebåde.