Opskriften på en grønnere jul

Opskriften på en grønnere jul

Sig farvel til madspild og giv resterne fra julebordet nyt liv med vores mundvandsdrivende opskrifter

Sig farvel til madspild og giv resterne fra julebordet nyt liv med vores mundvandsdrivende opskrifter

Enhver bid tæller

Vidste du, at hver fjerde dansker har flere rester i julen sammenlignet med resten af året? Desværre ender resterne ofte i skraldespanden. Det er en skam.
For vi ved jo, at din knasende flæskesvær og saftige and er lavet med så meget kærlighed, at de sagtens kunne få middagsbordet til at sige "MUMS!" igen, hvis resterne blev brugt i nye og spændende retter.

Derfor har vi spurgt 1000 danskere om alt fra hvilke ingredienser, de smider mest ud af i julen til cravings når julemaden bliver for ensformig, så vi havde det bedste grundlag for udviklingen af de 6 opskrifter, du ser forneden.
For at give dem en ekstra knivspids kærlighed, har vi også taget højde for jeres favorit verdenskøkkener fra tidligere undersøgelser. Velbekomme!

Ramen med flæskesteg

Slurp dig gennem den smagfulde suppe med miso, grønne godter og lækre flæskestegsrester. 48% af os har rester fra juleveteranen, og denne Ramen pifter resterne op og får stegen til endnu en gang at danse på tungen.

Se opskrift

French toast med hindbær

Tænd julelysene og start din morgen med den ultimative hygge-opskrift på denne French Toast. 43% af os har ekstra brødrester i julen, og hvor ville det være synd at smide dem ud, når det kan forvandles til denne forkælelse.

Se opskrift

Thaisalat med and

Tag på en kulinarisk tur til Thailand, hvor din saftige juleand kommer i godt selskab med alt fra den sprøde rødkål til de små sesamfrø. 42% af os har andestegsrester, og er vi ikke enige om, at det smager alt for godt til at gå til spilde?

Se opskrift

Ramen med flæskesteg

Slurp dig gennem den smagfulde suppe med miso, grønne godter og lækre flæskestegsrester. 48% af os har rester fra juleveteranen, og denne Ramen pifter resterne op og får stegen til endnu en gang at danse på tungen.

Se opskrift

French toast med hindbær

Tænd julelysene og start din morgen med den ultimative hygge-opskrift på denne French Toast. 43% af os har ekstra brødrester i julen, og hvor ville det være synd at smide dem ud, når det kan forvandles til denne forkælelse.

Se opskrift

Thaisalat med and

Tag på en kulinarisk tur til Thailand, hvor din saftige juleand kommer i godt selskab med alt fra den sprøde rødkål til de små sesamfrø. 42% af os har andestegsrester, og er vi ikke enige om, at det smager alt for godt til at gå til spilde?

Se opskrift

Sød kartoffelkage med nødder

Har du også en ekstra sød tand i juletiden? Så må du ikke gå glip af denne søde og syndige kartoffelkage! 48% af os har kartoffelrester i julen - heldigvis får denne kage bugt med resterne og giver dine smagsløg en på opleveren.

Se opskrift

Glaseret medister med rødkålssalat

Lad de syrlige æbler, den salte sennep og den søde glasering danse julevals i din mund. Mange af os spiser medisteren som pålæg, og 45% af os har pålægsrester i julen. Derfor har vi udviklet denne nyfortolkning til jer!

Se opskrift

Klatkager med bær og nødder

Når dagen starter med klatkager, bliver du glad for, at selv nissen efterlod risengrødsrester. Din risalamande kan også bruges! 40% af os har rester fra risalamanden og lige knapt 20% fra risengrøden. Brug dem og forkæl familien.

Se opskrift

Sød kartoffelkage med nødder

Har du også en ekstra sød tand i juletiden? Så må du ikke gå glip af denne søde og syndige kartoffelkage! 48% af os har kartoffelrester i julen - heldigvis får denne kage bugt med resterne og giver dine smagsløg en på opleveren.

Se opskrift

Glaseret medister med rødkålssalat

Lad de syrlige æbler, den salte sennep og den søde glasering danse julevals i din mund. Mange af os spiser medisteren som pålæg, og 45% af os har pålægsrester i julen. Derfor har vi udviklet denne nyfortolkning til jer!

Se opskrift

Klatkager med bær og nødder

Når dagen starter med klatkager, bliver du glad for, at selv nissen efterlod risengrødsrester. Din risalamande kan også bruges! 40% af os har rester fra risalamanden og lige knapt 20% fra risengrøden. Brug dem og forkæl familien.

Se opskrift

Lidt juledata at tygge på

For at kunne bidrage til en verden med mindre madspild i morgen, har vi forsøgt at blive klogere på vores holdning til madspil i dag. Vi har spurgt i alt 1000 danskere om alt fra overskud af kartofler til cravings, når julemaden bliver for ensformig. Resultaterne har været med til at forme de lækre opskrifter, du ser foroven.

Hvilke ingredienser har danskerne oftest rester af i julen?

Flæskesteg

48%

Kartofler

48%

Risalamande

40%

Flæskesteg

48%

Kartofler

48%

Risalamande

40%

And

42%

Rødkål

44%

Brød

43%

And

42%

Rødkål

44%

Brød

43%

Hvilken aldersgruppe smider mest mad ud i julen?

Hvad længes vi efter, når vi er trætte af julemaden?

Danskerne længes efter skandinavisk, italiensk og asiatisk

Når vi er nået til vores femte julefrokost, begynder de fleste af os at rynke en smule på næsen over sildene, risalamanden og de endnu engang lidt for slatne flæskesvær.
Vi var nysgerrige på de verdenskøkkener, der sniger sig ind på lystavlen i disse øjeblikke og efterlader os med en trang efter noget andet. 24% er overraskende nok stadig hungrende efter skandinavisk mad - bare noget andet. Italiensk mad frister 21% af os, mens de asiastiske køkkener som kinesisk, thailandsk og indisk også får os til at savle.

Hvornår er det sværest at dosere julemaden korrekt?

Mere madglæde. Mindre madspild.

Mere madglæde. Mindre madspild.

Kampen imod madspild strækker sig længere end julen. Med en måltidskasse fra HelloFresh kan du starte din forfriskende enkle hverdag og være med til at bekæmpe madspild - hver dag.

Kampen imod madspild strækker sig længere end julen. Med en måltidskasse fra HelloFresh kan du starte din forfriskende enkle hverdag og være med til at bekæmpe madspild - hver dag.

SE MÅLTIDSKASSER
Om datagrundlaget:
Undersøgelsen er foretaget af analyseinstituttet Censuswide for HelloFresh. Der er gennemført i alt 1000 interviews på tværs af hele landet, blandt danskere over 18 år. Udover denne undersøgelse er tidligere, regional søgningsdata ved hjælp af Google Keyword Planner også blevet brugt til udforming af opskrifterne. Data herfra er baseret på en gennemsnitlig månedlig søgning over en periode på 12 måneder fra maj 2019 til juni 2020.
© HelloFresh 2021