Varm kyllingesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm kyllingesalat

Varm kyllingesalat

med ovnbagte kikærter og bouillonkogt bulgur

En spændende ret med masser af forskellige smage i perfekt harmoni. Bulgur får ekstra smag af at blive kogt sammen med kyllingebouillon. Kikærterne bages med peberfrugt, tomater og hvidløg, og blandes derefter med bulgur og spinat. Vi serverer grøntsager og bulgur med sprødstegt kylling, karamelliserede rødløg og en cremet persilledressing med fraiche.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Tomat

½ pakke

Kikærter

4 g

Panamad

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Rødløg

4 g

Kyllingebouillon

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1.5 tsk

Sukker (trin 3)

2 spsk

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2340 kJ
Kalorier (kcal)559 kcal
Fedt15.7 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat49.2 g
Sukker15 g
Protein46.7 g
Salt3.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Skær peberfrugt og tomat i 3 cm tern. Skyl kikærter [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med Panamad. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Placer hvidløg (uskrællet) på samme bageplade, og bag i ovnen i 15 min.

Kog bulgur
2

Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] til gryden med kogende vand, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur i tilbage i gryden.

Karamelliser rødløg
3

Skær rødløg i 1 cm tykke både. Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1,5 tsk | 3 tsk] og et nip salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.

Steg kylling
4

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt. Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland bulgursalat
5

kyl spinat under koldt vand i et dørslag. Hak persille fint. Bland færdigbagte grøntsager, spinat, bulgur, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en skål. Pres hvidløg ud af skallen, mos med en gaffel, og bland med persille (gem lidt til anretning), yoghurt, et skvæt vand og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret bulgursalat og kylling i dybe tallerkener. Top med rødløg. Drys med resterende persille. Server med persilledressing.