
Kødboller i kartoffelmos
med flødesauce og syltet agurk
Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Bagekartoffel
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], kyllingebouillon, panko og et nip salt* i en skål. Rul fars til kødboller (5 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Skær gulerod (uskrællet) i kvarte skiver. Skær løg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smag til med peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.

Anret kartoffelmos, kødboller, agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.