Kødboller i kartoffelmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i kartoffelmos

Kødboller i kartoffelmos

med flødesauce og syltet agurk

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Bagekartoffel

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2750 kJ
Kalorier (kcal)657 kcal
Fedt26.6 g
Mættet fedt48.4 g
Kulhydrat68.7 g
Sukker13.6 g
Protein37.4 g
Salt20.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.

Steg kødboller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], kyllingebouillon, panko og et nip salt* i en skål. Rul fars til kødboller (5 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegt.  VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Skær gulerod (uskrællet) i kvarte skiver. Skær løg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Lav flødesauce
5

Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smag til med peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret kartoffelmos, kødboller, agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.