Hun har gjort det igen! Sophie, vores kok, serverer en jackpot ret som ingenting. Denne vietnamesisk-inspirerede kyllingeret kombinerer alle de grundlæggende smage med fingerspidsfornemmelse, og hver bid giver en smag af sødt, surt, salt, umami og bittert på en genial måde. Og så lidt ekstra sting takket være chili. Peanuts giver perfekt knas, risen er perfekt kogt med aromatisk hvidløg, og den syltede gulerod er prikken over i'et. Bedst af alt er, at det er en super simpel opskrift, du ikke kan fejle med, og at maden er klar på en halv time.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Rød chili
1 stk
Pak choi
300 g
Kyllingebryststrimler
3 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
efter behov
Smør (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl gulerod (uskrællet) til lange, tynde bånd. Skær pak choi i 3 cm store stykker. Skær lime i både.
Bland hvidvinseddike og vand* [2 spsk | 4 spsk] med et nip sukker* og salt* i en skål. Vend gulerod i skålen. Vend kylling med hvedemel* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en anden skål. Bland sojasauce, sukker* [2 tsk | 4 tsk], et skvæt limesaft og resterende hvidløg til en marinade i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg pak choi i 2-3 min, og krydr med et nip salt* og peber*. Stil til side på en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag panden af varmen. Tilsæt marinade, og vend med kylling. Hak peanuts groft. Hak mynte og koriander groft. Snit chili fint. Hæld væde fra gulerod.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med kylling, pak choi og gulerod. Drys med peanuts, mynte, koriander og chili. Server med resterende limebåde.