HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske Linsedeller
topBanner
Vegetariske linsedeller

Vegetariske linsedeller

med spaghetti og kraftig tomatsauce

Her byder vi på en spændende opskrift på vegetariske linsedeller med spaghetti og kraftig tomatsauce. Vi steger linsedeller, der får en skøn smag af at farsen indeholder rødløg, hvidløg, persille og ost. Vi topper spaghetti og linsedeller med en dejlig tomatsauce med gulerod, zucchini, Worcestershiresauce og oregano, og så serverer vi herlighederne med sprødt hvidløgsbrød.

Tags:Vegetarisk
Allergener:MælkÆgGlutenSennepSoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Gulerod

110 g

Zucchini

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Grønne linser

1 dåse

Tomatpuré

20 g

Finrevet ost

(IndeholderMælk, Æg)

15 g

Panko

(IndeholderGluten)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

½ g

Oregano, tørret

15 g

Worcestershire sauce

(IndeholderGluten, Sennep, Soja)

1 stk

Baguette

(IndeholderGlutenKan indeholdeSesam)

1 stk

Spaghetti

(IndeholderGlutenKan indeholdeSoja)

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

⅓ spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)1155 kcal
Energi (kJ)4833 kJ
Fedt35.08 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat154 g
Sukker33.9 g
Protein46.88 g
Salt6.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skær gulerod (uskrællet) og zucchini [1/2 stk, 2P] i små tern. Hak løg og hvidløg fint. Hak persille fint. Skyl linser under koldt vand i en si. TIP: Vandet skal være salt som havvand.

 

2

Mos linser og olivenolie [1 tsk | 2 tsk] med en gaffel i en mellemstor skål. Tilsæt æg [1 stk | 2 stk], tomatpuré [1 spsk | 2 spsk], persille, halvdelen af løg, halvdelen af hvidløg, halvdelen af finrevet ost, panko [1/2 pose, 2P] og et stort nip salt og peber, og rør godt rundt. Form fars til linsedeller (5 pr. person), og overfør til en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennembagte og sprøde.

 

3

Halver brød på langs. Bland resterende hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt i en lille skål. Placer brød på samme bageplade, og dryp med hvidløgsolie, når linsedellerne har 7 min tilbage. Bag brød i 7 min, eller indtil sprøde.

 

4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, zucchini og resterende løg, og steg i 3-4 min. Tilsæt resterende tomatpuré, og steg videre i 1-2 min, eller indtil saucen har fået farve. Tilsæt hakkede tomater, oregano [1/2 pakke, 2P], worcestershire sauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre på lav varme indtil servering.

 

5

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra. Hak basilikum groft. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

6

Anret pasta på tallerkener. Top med linsedeller og tomatsauce. Drys med basilikum og resterende finrevet ost. Server med hvidløgsbrød.