topBanner
Vegetarisk pizza

Vegetarisk pizza

med champignon, spinat & tomat

Mmm hjemmelavet pizza… Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smage, og går all in med en hvid sauce lavet på creme fraiche, spinat og karamelliserede løg til at sprede ud over den tykke pizzabund. Top med stegte svampe, marinerede tomater og lagret ost. Friskhakket salvie, drysset ovenpå, giver denne vidunderlige, vegetariske pizza prikken over i’et.

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkglutenægsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid45 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Løg

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Spinat

150 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

1 stk

Pizzadej

(Indeholdergluten)

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

½ pose

Salvie

2 stk

Tomat

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3674 kJ
Kalorier (kcal)878 kcal
Fedt34 g
Mættet fedt17 g
Kulhydrat99 g
Sukker13 g
Protein28 g
Salt3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Opvarm en bageplade [2 plader, 4 pers.].

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær svampe i tynde skiver.

Riv hvidløg fint.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved høj varme.

Steg svampe med et nip salt* i 3-4 min. Sænk til middel varme.

Tilsæt hvidløg. Steg i 1 min. Stil til side i en skål.

3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Skru op til høj varme. Steg videre i 2 min, eller indtil løgene har fået farve.

Tilsæt spinat. Rør indtil spinaten er faldet sammen. Tag panden af varmen.

Tilsæt creme fraiche. Rør rundt.

Smag til med salt* og peber*.

4

Rul pizzadejen ud.

Tag bagepladen ud af ovnen.

Placer pizzadejen på bagepladen. Smør med spinatsauce.

Top med svampe (undgå overskydende væske) og revet ost.

5

Bag pizzaen i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.

Skær tomat i små tern.

Bland tomat, balsamico og sukker* i en skål.

Fordel tomat (undgå overskydende væske) på pizzaen, når der er 5 min tilbage.

Hak salvie [½ pose, 2 pers.] fint.

6

Tag pizzaen ud af ovnen.

Drys med salvie.

Skær pizzaen ud i mindre stykker.

TIP: Brug en saks til at klippe pizzaen ud.