topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kokoskarry

Vegetarisk kokoskarry

med udonnudler og frisk koriander

En spicy karry passer perfekt en kølig vinteraften. Aftenens karry indeholder udonnudler, som kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Den indeholder også løg, karrypasta, kokosmælk, sojasauce og spinat. Vi topper vores kokoskarry med plantefars, gulerod, koriander, peanut og chiliolie.

Tags:
Vegetarisk
Plantebaseret
Allergener:
Gluten
Hvede
Byg
Soja
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudler

(Indeholder Gluten, Hvede)

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

250 ml

Kokosmælk

60 g

Spinat

30 g

Rød karrypasta

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

4 g

Mild Mahal

½ stk

Lime

1 g

Chiliflager

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3659 kJ
Kalorier (kcal)874 kcal
Fedt49 g
Mættet fedt22.8 g
Kulhydrat74.1 g
Sukker11.1 g
Protein30.1 g
Salt4.9 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog nudler
1

Bring en gryde med saltet vand i kog. 

Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde. 

Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Skyl nudler under koldt vand. 

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Lav chiliolie
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl spinat. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland chiliflager, hvidløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg plantefars
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg plantefars og gulerod i 4-5 min, eller indtil let brunet.

Tilsæt Mild Mahal og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Overfør til en skål.

Lav karry
4

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt karrypasta, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt kokosmælk, sojasauce og nudelvand, og vend sammen.

Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk. 

Tilsæt nudler
5

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Hak koriander og peanuts groft.

Tilsæt nudler, spinat og et stort skvæt limesaft til stegepanden, og vend sammen.

Server
6

Anret nudler i dybe tallerkener. 

Top med plantefars, koriander og peanuts.

Dryp med chiliolie.