HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Chili Sin Carne
topBanner
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kølende creme fraiche

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende crème fraiche og sprøde tortillachips.

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutensojamælkselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

160 g

Plantefars

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Ketchup

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

1 stk

Rødløg

½ stk

Chili

1 stk

Peberfrugt, grøn

2 stk

Gulerod

½ pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

½ pose

Koriander

75 g

Tortillachips

1 stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

1 tsk

Sukker* (trin 5)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)983.26 kcal
Energi (kJ)4113.96 kJ
Fedt37.0589 g
Mættet fedt10.4 g
Kulhydrat121.2746 g
Sukker27.8 g
Protein32.3507 g
Salt5.9 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Riv hvidløg fint. Hak rødløg fint. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg og rødløg under omrøring i 1-2 min.

4

Tilsæt plantefars, chili, peberfrugt og gulerod til stegepanden, og steg i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Tex-Mex, og steg videre under omrøring i 30 sek.

5

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup, sojasauce [½ pakke, 2P] og kidneybønner [½ pakke, 2P], og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre under omrøring i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt sukker* [1 tsk I 2 tsk], og smag til med salt* og peber*. Hak koriander [1/2 pose, 2P] groft. Skær lime i både.

6

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener. Top med crème fraiche [1/2 pakke, 2P]. Drys med koriander. Server med tortillachips og limebåde.