Valnød- & linsesalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Valnød- & linsesalat

Valnød- & linsesalat

med appelsin & sennepsdressing

Sæt tænderne i valnødder så sprøde, at den uimodståelig attraktive lyd vil tiltrække alle smagsløg inden for en kilometer radius til dit vindue. Vores linsesalat kommer med saftige appelsinstykker, der giver en forfriskende kontrast til den bløde ost og stikkende sennepsdressing. Serveres med citronbåde.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Rødløg

20 g

Valnødder

1 pakke

Grønne linser

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

1 stk

Appelsin

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Spinat

75 g

Græsk salatost

12 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)248 kcal
Energi (kJ)1037 kJ
Fedt7.96 g
Mættet fedt0.8 g
Kulhydrat21.28 g
Sukker1.4 g
Protein17.55 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Forbered grøntsager
2

Hak valnødder groft. Skyl linser under koldt vand* i en si. Pres eller hak hvidløg fint. Hak appelsin groft. Skær citron i både. Hak persille og spinat groft.

Bland sennepsdressing
3

Bland sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et skvæt vand* i en lille skål. Krydr med salt* og peber*. TIP: Tilsæt mere sennep, hvis du er til smagen.

Rist valnødder
4

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Rist valnødder i 2-3 min. Stil til side i en skål.

Bland salat
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg hvidløg og linser i 3-4 min under omrøring. Bland med bagte grøntsager, spinat, appelsin, persille (gem lidt til anretning) i en stor skål. Tilsæt sennepsdressing. Vend det hele sammen.

Server
6

Anret linsesalat i dybe tallerkener. Drys med smulret salatost. Top med valnødder og resterende persille. Server med citronbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image