topBanner
Valnød- & linsesalat

Valnød- & linsesalat

med appelsin & sennepsdressing

Sæt tænderne i valnødder så sprøde, at den uimodståelig attraktive lyd vil tiltrække alle smagsløg inden for en kilometer radius til dit vindue. Vores linsesalat kommer med saftige appelsinstykker, der giver en forfriskende kontrast til den bløde ost og stikkende sennepsdressing. Serveres med citronbåde.

Tags:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:nøddersennepmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Rødløg

20 g

Valnødder

(Indeholdernødder)

1 pakke

Grønne linser

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

1 stk

Appelsin

1 pose

Bredbladet persille

1 pose

Spinat

½ pakke

Sennep

(Indeholdersennep)

75 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2163 kJ
Kalorier (kcal)517 kcal
Fedt17 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat64 g
Sukker15 g
Protein20 g
Salt2 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.

Skær rødløg i både. Fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min.

2

Hak valnødder groft.

Skyl linser under koldt vand* i en si.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak appelsin groft.

Skær citron i både.

Hak persille og spinat groft.

3

Bland sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et skvæt vand* i en lille skål. Krydr med salt* og peber*.

TIP: Tilsæt mere sennep, hvis du er til smagen.

4

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Rist valnødder i 2-3 min. Stil til side i en skål.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme.

Steg hvidløg og linser i 3-4 min under omrøring.

Bland med bagte grøntsager, spinat, appelsin, persille (gem lidt til anretning) i en stor skål.

Tilsæt sennepsdressing. Vend det hele sammen.

6

Anret linsesalat i dybe tallerkener.

Drys med smulret salatost.

Top med valnødder og resterende persille.

Server med citronbåde.