HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconValnød & Linsesalat
topBanner
Valnød- & linsesalat

Valnød- & linsesalat

med appelsin & sennepsdressing

Sæt tænderne i valnødder så sprøde, at den uimodståelig attraktive lyd vil tiltrække alle smagsløg inden for en kilometer radius til dit vindue. Vores linsesalat kommer med saftige appelsinstykker, der giver en forfriskende kontrast til den bløde ost og stikkende sennepsdressing. Serveres med citronbåde.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:nøddermælksennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Sød kartoffel

1 pakke

Rødløg

12 g

Valnødder

(IndeholdernødderKan indeholdesesam, jordnødder)

Grønne linser

Hvidløgsfed

Citron

Appelsin

Bredbladet persille

Spinat

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Sennep

(Indeholdersennep)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)247.88 kcal
Energi (kJ)1037.13 kJ
Fedt7.96 g
Mættet fedt0.8 g
Kulhydrat21.278 g
Sukker1.3 g
Protein17.554 g
Salt1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

2

Hak valnødder groft. Skyl linser under koldt vand* i en si. Pres eller hak hvidløg fint. Hak appelsin groft. Skær citron i både. Hak persille og spinat groft.

3

Bland sennep [1 tsk, 2 pers. | 2 tsk, 4 pers.], et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et skvæt vand* i en lille skål. Krydr med salt* og peber*. TIP: Tilsæt mere sennep, hvis du er til smagen.

4

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Rist valnødder i 2-3 min. Stil til side i en skål.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg hvidløg og linser i 3-4 min under omrøring. Bland med bagte grøntsager, spinat, appelsin, persille (gem lidt til anretning) i en stor skål. Tilsæt sennepsdressing. Vend det hele sammen.

6

Anret linsesalat i dybe tallerkener. Drys med smulret salatost. Top med valnødder og resterende persille. Server med citronbåde.