HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUrtekylling
topBanner
Urtekylling

Urtekylling

med basilikumkartofler & broccoli

Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smager. Den marinerede kyllingen med milde krydderier tiltaler både store og små. Ovnbagt broccoli og gulerod går hurtigt og nemt at lave, og passer sig selv i ovnen. Smuk, grøn basilikumsmør som smelter bidrager med masser af smag og farve.

Tags:Børnevenlig
Allergener:ægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Hvide Løjer & Urter

250 g

Broccoli

400 g

Kartofler

1 pose

Basilikum

280 g

Kyllingebrystfilet

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

efter behov

Smør* (trin 4)

1.5 spsk

Smør* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2668.7329 kJ
Kalorier (kcal)637.8425 kcal
Fedt31.616 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat40.1225 g
Sukker6.9 g
Protein43.1604 g
Salt0.8 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Kom kartofler (uskrællet) i en stor gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Lad koge i 15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og dæk til med låg.

2

Skær broccoli i buketter. Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver. Fordel broccoli og gulerod i hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

3

Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og skær igennem med en skarp kniv to tynde fileter. Bland Hvide Løjer & Urter og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] med et nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i skålen.

4

Smelt en stor klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

5

Hak basilikum fint. Bland basilikum med smør* [1,5 spsk | 3 spsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkerner. Top med basilikumsmør. Server med aioli.