I aften drømmer vi os væk til Thailand og frister med en fantastisk karry fyldt med spændende ingredienser. Vores karry laver vi med kokosmælk, rejer, karrypasta, spinat og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Ga-Laksa. Vi serverer vores rejekarry med aromatiske jasminris og syltet gulerod, og topper med sesamfrø, hvidløgsolie og frisk basilikum og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
150 g
Jasminris
40 g
Grøn karrypasta
30 g
Spinat
4 g
Ga-Laksa
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
1 stk
Gulerod
180 ml
Kokosmælk
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til rejer
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
2 spsk
Olie til dressing
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skyl spinat, og hak fint.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver lime.
Bland gulerod, limesaft og et nip salt i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Krydr rejer med salt.
Tilsæt kokosmælk, rejer, karrypasta, spinat, Ga-Laksa, vand, salt og sukker, og lad simre i 3-4 min, eller indtil rejerne er gennemtilberedte og saucen er let tyknet.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland hvidløg, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret ris, gulerod og karry i dybe tallerkener.
Dryp med hvidløgsolie.
Top med basilikum, chili og sesamfrø.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.