I aften drømmer vi os væk til Thailand og frister med en fantastisk karry fyldt med spændende ingredienser. Vores karry laver vi med kokosmælk, rejer, karrypasta, spinat og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Ga-Laksa. Vi serverer vores rejekarry med aromatiske jasminris og syltet gulerod, og topper med sesamfrø, hvidløgsolie og frisk basilikum og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
150 g
Jasminris
4 g
Ga-Laksa
40 g
Grøn karrypasta
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
250 ml
Kokosmælk
1 pose
Basilikum
30 g
Spinat
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 dl
Vand (trin 3)
½ efter behov
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skyl spinat, og hak fint.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland gulerod, limesaft [1 spsk I 2 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Krydr rejer med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Tilsæt kokosmælk, rejer, karrypasta, spinat, Ga-Laksa, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 3-4 min, eller indtil rejerne er gennemtilberedte og saucen er let tyknet.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Bland hvidløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret ris, gulerod og karry i dybe tallerkener.
Dryp med hvidløgsolie.
Top med basilikum, chili og sesamfrø.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.