Svenske kødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svenske kødboller

Svenske kødboller

med kogte kartofler og brun sovs

I aften frister vi med skøn hyggemad, som med sikkerhed vil elskes af hele familien. Super saftige, sprøde frikadeller med kogte kartofler som trofast ledsager. Syltet agurk med dild skaber perfekt balance, og den vidunderlige brune sovs med tyttebærsyltetøj fuldender dette fantastiske måltid.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

12.5 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Skalotteløg

400 g

Små kartofler

4 g

Kyllingebouillon

50 g

Tyttebærsyltetøj

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2526 kJ
Kalorier (kcal)604 kcal
Fedt25.4 g
Mættet fedt7.9 g
Kulhydrat57.8 g
Sukker19.2 g
Protein35 g
Salt5.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med salt og peber.

Dæk til med låg, og stil til side. 

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk i tynde skiver. 

Hak dild groft. 

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend agurk og dild i skålen.

Hæld lage fra inden servering.

Form kødboller
3

Hak skalotteløg [½ stk, 2P] fint.

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], skalotteløg, rasp [1/2 pose, 2P] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. 

Rul fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg kødboller
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en ren tallerken.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt brun sovs, kyllingebouillon og vand [1/2 dl I 1 dl], og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.

Krydr med salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret kødboller, kartofler og agurk på tallerkener.

Top med brun sovs.

Server med tyttebærsyltetøj.