I aften frister vi med skøn hyggemad, som med sikkerhed vil elskes af hele familien. Super saftige, sprøde frikadeller med kogte kartofler som trofast ledsager. Syltet agurk med dild skaber perfekt balance, og den vidunderlige brune sovs med tyttebærsyltetøj fuldender dette fantastiske måltid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
12.5 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
½ stk
Skalotteløg
400 g
Små kartofler
4 g
Kyllingebouillon
50 g
Tyttebærsyltetøj
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med salt og peber.
Dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Hak dild groft.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk og dild i skålen.
Hæld lage fra inden servering.
Hak skalotteløg [½ stk, 2P] fint.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], skalotteløg, rasp [1/2 pose, 2P] og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rul fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en ren tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt brun sovs, kyllingebouillon og vand [1/2 dl I 1 dl], og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.
Krydr med salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.
Anret kødboller, kartofler og agurk på tallerkener.
Top med brun sovs.
Server med tyttebærsyltetøj.