Forkæl dig selv med lidt luksus med denne velsmagende, cremede svamperisotto, tilsmagt med salvie og lagret ost. Risene koges med grøntsagsbouillon, og smagen fremhæves med citronskal, spinat og porre. Sprøde valnødder er en perfekt kontrast til den bløde risotto, og med ét har du en fortryllende middag at sætte gaflen i - selvfølgelig de 45 minutter værd, det tager at lave retten!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
150 g
Risottoris
3 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Porre
20 g
Valnødder
1 pose
Salvie
150 g
Portobello
40 g
Finrevet ost
60 g
Spinat
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 dl
Vand
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær svampe i tynde skiver. Snit porre fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt svampe og et nip salt*, og steg i 4-5 min. Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg porre i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg og risottoris, og svits i 1 min. Tilsæt vand*, Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon. Bring i kog, og lad koge under omrøring i 2 min.
Overfør risotto til et ildfast fad. Dæk til med sølvpapir, og bag i 22-26 min, eller indtil risene er møre og vandet er absorberet. Pluk salvieblade. Hak valnødder groft.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt salvieblade, og friter i 2-3 min, eller indtil sprøde. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle. Rør spinat, svampe og 1/2 revet ost i risottoen. Smag til med salt* og peber*.
Anret svamperisotto på tallerkener. Top med valnødder, salvieblade og resterende revet ost.