Mmm hjemmelavet pizza… Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smage, og går all in med en hvid sauce lavet på creme fraiche, spinat og karamelliserede løg til at sprede ud over den tykke pizzabund. Top med stegte svampe, marinerede tomater og lagret ost. Friskhakket salvie, drysset ovenpå, giver denne vidunderlige, vegetariske pizza prikken over i’et.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
60 g
Spinat
150 g
Crème fraiche
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
½ pose
Basilikum
2 stk
Tomat
15 ml
Balsamico
4 g
Hvide Løjer & Urter
¼ tsk
Sukker
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 stk, 4 pers.]. Skær svampe i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum [½ pose, 2 pers.] fint (gem nogle blade til anretning).
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg svampe og hvidløg i 3-4 min, eller indtil gyldne. Krydr med et nip salt* og peber*.
Tilsæt crème fraiche, basilikum og Hvide Løjer & Urter, og lad simre i 1 min. Tilsæt spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Tag bagepladen ud af ovnen. Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud. Placer pizzadej på bagepladen. Fordel spinatsauce på pizzadejen. Drys med mozzarella. Bag pizza i ovnen i 10-15, eller indtil gylden.
Skær tomat i både. Bland tomat, balsamico og sukker* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.].
Top pizzaen med basilikumblade. Server med tomatsalat.