HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStriploin Steak
topBanner
Striploin steak

Striploin steak

med rødvinssauce & pastinakmos

Premium

Frem med det fineste porcelæn, i aften byder vi nemlig på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Hovedrollen er selvfølgelig supermør, perfekt stegt striploin steak. Er i trætte af bønner i bacon-svøb? Så prøver vi noget nyt og svøber bønnerne med prosciutto i stedet for. Kartoffelmosen ligner måske almindeligt kartoffelmos - men den indeholder også pastinak, hvilket giver en helt ny dimension til mosen. Til sidst topper vi med rødvinssauce med skalotteløg og timian. Lad festen starte!

Allergener:sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus Striploin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Pastinak

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 pose

Timian

300 g

Grønne bønner

25 g

Prosciutto

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand* (trin 5)

Smør* (trin 2)

2 spsk

Mælk* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2931.3105 kJ
Kalorier (kcal)700.6 kcal
Fedt28.2425 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat69.222 g
Sukker14.1 g
Protein44.631 g
Salt1.4 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tag bøffer ud af køleskabet. Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med letsaltet* vand* i kog. Skyl bønner under koldt vand* i en si. Halver prosciutto [½ pakke, 2P] på langs. Rul en skive prosciutto rundt om 6-8 bønner, og læg på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resterende bønner. Dryp med en smule olivenolie*, og bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil bønnerne er møre.

2

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra. Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], en stor klat smør* og et nip salt*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg for at holde på varmen.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.  TIP: Steg i yderligere 1-2 min hvis du vil have bøfferne mere stegt. VIGTIGT: Når bøfferne er brunede, er det sikkert at spise dem. Lad bøfferne hvile nogle minutter på en tallerken dækket med sølvpapir.

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middel varme. Hak skalotteløg fint. Steg skalotteløg og timian [2 stilke | 4 stilke] i 2-3 min, eller indtil løgene begynder at blive bløde.

5

Tilsæt rødvinssauce, vand* [3 spsk | 5 spsk] og et stort nip peber*, og rør rundt indtil gennemvarmet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og smag til med salt* og peber*. Fjern timian fra panden.

6

Anret pastinakmos, bøffer og bønner på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Top med frisk timian.