En både sød og stærk, klistret og karamelliseret kylling med grønt, inspireret af kinesiske smagsløg. På siden får du smørbløde ingefærris og bagt sesambroccolini. Top med en spicy peanut-korianderblanding og lad aromaerne fra det kinesiske gadekøkken sprede sig hjemme i dit eget køkken.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 tsk
Ingefær
4 g
Goan Xacuti
1 pose
Koriander
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
1 g
Chiliflager
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
80 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
200 g
Broccolini
1 stk
Forårsløg
½ spsk
Smør til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt till broccolini
2 spsk
Mel til panering
2 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Hak koriander fint.
Bland peanuts, koriander, forårsløg og chiliflager i en lille skål.
Skær løg i tynde, halve skiver og peberfrugt i 1 cm strimler.
Pres eller hak hvidløg fint.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Overfør broccolini til en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, hvidløg, sesamfrø og et nip peber, og vend sammen.
Bag i 10-12 min, eller indtil mør.
Skær kylling i tynde strimler på et andet skærebræt.
Overfør kylling til en dyb tallerken, og dup tør med køkkenrulle.
Drys med Goan Xacuti, hvedemel og et nip salt, og vend sammen.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling, løg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Sænk til middel varme, og tilsæt sojasauce og sød chilisauce.
Vend sammen, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet og karamelliseret.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret ved at komme hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret kylling ved siden af.
Top med peanuts-korianderblanding.
Server med broccolini.