Sticky kinesisk chilikylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky kinesisk chilikylling

Sticky kinesisk chilikylling

med bagt sesambroccoli og koriander

En både sød og stærk, klistret og karamelliseret kylling med grønt, inspireret af kinesiske smagsløg. På siden får du smørbløde ingefærris og bagt sesambroccolini. Top med en spicy peanut-korianderblanding og lad aromaerne fra det kinesiske gadekøkken sprede sig hjemme i dit eget køkken.

Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 tsk

Ingefær

4 g

Goan Xacuti

1 pose

Koriander

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

1 g

Chiliflager

1 stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

80 g

Sød chilisauce

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

200 g

Broccolini

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt till broccolini

2 spsk

Mel til panering

2 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3857 kJ
Kalorier (kcal)922 kcal
Fedt28 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat113.2 g
Sukker33.5 g
Protein50.4 g
Salt5.6 g

Fremgangsmåde

Kog ingefærris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefær i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, snit forårsløg fint.

Hak koriander fint.

Bland peanuts, koriander, forårsløg og chiliflager i en lille skål.

Skær løg i tynde, halve skiver og peberfrugt i 1 cm strimler.

Pres eller hak hvidløg fint.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Bag broccoli
3

Overfør broccolini til en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt, hvidløg, sesamfrø og et nip peber, og vend sammen.

Bag i 10-12 min, eller indtil mør.

Forbered kylling
4

Skær kylling i tynde strimler på et andet skærebræt.

Overfør kylling til en dyb tallerken, og dup tør med køkkenrulle.

Drys med Goan Xacuti, hvedemel og et nip salt, og vend sammen.

Steg kylling
5

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling, løg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Sænk til middel varme, og tilsæt sojasauce og sød chilisauce.

Vend sammen, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet og karamelliseret.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ved at komme hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret kylling ved siden af.

Top med peanuts-korianderblanding.

Server med broccolini.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image