Harissa er en krydret, nordafrikansk krydderiblanding. I aften bruger vi den på kylling, som vi steger sprød og gylden og derefter vender med sød chilisauce. Vi serverer vores 'harissa'-kylling med bulgur blandet med persille og citronsaft og en cremet kålslaw med tranebær, fraiche og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
4 g
Kyllingebouillon
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
280 g
Kyllingebryst
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Æble
4 g
Harissa-krydderi
1 pose
Bredbladet persille
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Olie til bulgur
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil bløde.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og Harissa-krydderi i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, halver citron.
Pluk persille.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland æble, kålblanding, tranebær, salt, fraiche og mayonnaise i en stor skål.
Vend kylling med sød chilisauce i stegepanden, og steg videre i 1 min.
Vend persille, olivenolie og citronsaft i gryden med bulgur lige inden servering.
Anret bulgur, kålslaw og kylling i dybe tallerkener.