
Stegt steak og rødvinssauce
med grov jordskokmos og marineret æblesalat
I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør Angus Striploin-bøf som serveres med cremet artiskokmos, marineret æblesalat med kål og en fantastisk rødvinssauce med skalotteløg og timian.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Angus Striploin
300 g
Jordskok
1 stk
Skalotteløg
300 g
Kartofler
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Oksebouillon
1 pose
Timian
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
1 stk
Æble
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
25 g
Honning
12.5 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
3 spsk
Mælk (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Fremgangsmåde

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern og jordskokker (uskrællet) i 1 cm tern.
Kog kartofler og jordskokker i 30-32 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Skær æble i 2 cm tern.
Hak hasselnødder groft og skalotteløg fint.
Pluk timian.
Bland æble, honning og hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.
Bland olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en skål. Tilsæt kålblanding, og masser i 30 sek.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], rødvinssauce, timian (gem lidt til anretning) og oksebouillon, og lad simre i 1-2 min.

Mos kogte kartofler og jordskokker med mælk [3 spsk | 6 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i gryden.

Anret jordskokmos, bøffer, rødvinssauce og kål på tallerkener.
Top med æble og hasselnødder.
Top jordskokmos med resterende timian og et nip peber.