Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Stegt steak og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt steak og rødvinssauce

Stegt steak og rødvinssauce

med grov jordskokmos og marineret æblesalat

PREMIUM

I aften frister vi med en luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør Angus Striploin-bøf som serveres med cremet artiskokmos, marineret æblesalat med kål og en fantastisk rødvinssauce med skalotteløg og timian.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

300 g

Jordskok

1 stk

Skalotteløg

300 g

Kartofler

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Oksebouillon

1 pose

Timian

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Æble

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)

25 g

Honning

12.5 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

3 spsk

Mælk (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)871 kcal
Energi (kJ)3642 kJ
Fedt42.61 g
Mættet fedt15.5 g
Kulhydrat78.58 g
Sukker25.7 g
Protein44.74 g
Salt2.9 g

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered jordskokmos
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt.

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern og jordskokker (uskrællet) i 1 cm tern.

Kog kartofler og jordskokker i 30-32 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Forbered salat
2

Skær æble i 2 cm tern.

Hak hasselnødder groft og skalotteløg fint.

Pluk timian.

Bland æble, honning og hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] i en lille skål. 

Bland olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en skål. Tilsæt kålblanding, og masser i 30 sek.

Steg bøffer
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav sauce
4

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Steg skalotteløg 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand [1 dl | 2 dl], rødvinssauce, timian (gem lidt til anretning) og oksebouillon, og lad simre i 1-2 min.

Lav jordskokmos
5

Mos kogte kartofler og jordskokker med mælk [3 spsk | 6 spsk], smør [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i gryden.

Server
6

Anret jordskokmos, bøffer, rødvinssauce og kål på tallerkener.

Top med æble og hasselnødder.

Top jordskokmos med resterende timian og et nip peber.