Her byder vi på en spændende luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften. Vi skal nemlig lave supermør, perfekt stegt rumpsteak, marineret i sojasauce. Vidunderligt tilbehør er kartoffelmos med hvidløg og ost, en frisk salat med cherrytomater, skalotteløg og pinjekerner, og en fantastisk basilikumsauce med crème fraiche og sojasauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
500 g
Bagekartoffel
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
125 g
Cherrytomater
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
60 g
Blandet salat
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 stk
Skalotteløg
½ stk
Citron
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Vend bøffer med halvdelen af sojasauce og et stort nip peber i en mellemstor skål.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak basilikum fint.
Halver cherrytomater.
Skyl salat, og halver citron [½ stk, 2P].
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Bland citronsaft, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål. Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.
Bland cherrytomater, salat og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer (lad overskydende marinade blive i skålen) i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande (inklusive kødsaft) på middel varme.
Tilsæt resterende sojasauce, resterende marinade, crème fraiche, sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og basilikum, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Smag til med salt og peber, og tag panden af varmen.
Hælg lage fra skalotteløg, og vend i skålen med salat lige inden servering.
Anret bøffer og kartoffelmos på tallerkener.
Top bøffer med basilikumsauce.
Server med salat toppet med pinjekerner.