Her byder vi på masser af skønne ingredienser med et væld af flotte farver. Vi panerer laks, og steger den derefter til perfektion, samtidig som vi ovnbager broccoli og zucchini. Vi serverer laks og grøntsager med luftige ris, en velsmagende katsusauce med sojasauce, kokosmælk og karry, og smukke gulerodsbånd.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
25 g
Panko
4 g
Curry-On
250 g
Broccoli
250 g
Laksefilet
25 ml
Sojasauce
1 stk
Gulerod
90 ml
Kokosmælk
½ stk
Zucchini
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
½ spsk
Smør til sauce
½ spsk
Mel til sauce
1 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær broccoli (inklusive stokken) og zucchini i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Vend laks (undtagen skindsiden) i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg Curry-On og hvedemel i 1 min.
Tilsæt sojasauce, kokosmælk og vand, pisk sammen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Anret ris, grøntsager og katsusauce i dybe tallerkener.
Top med laks og gulerod.