Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød lakse-katsu

Sprød lakse-katsu

med ovnbagte grøntsager og langkornede ris

Her byder vi på masser af skønne ingredienser med et væld af flotte farver. Vi panerer laks, og steger den derefter til perfektion, samtidig som vi ovnbager broccoli og zucchini. Vi serverer laks og grøntsager med luftige ris, en velsmagende katsusauce med sojasauce, kokosmælk og karry, og smukke gulerodsbånd.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Pesce
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

25 g

Panko

4 g

Curry-On

250 g

Broccoli

250 g

Laksefilet

25 ml

Sojasauce

1 stk

Gulerod

90 ml

Kokosmælk

½ stk

Zucchini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

½ spsk

Smør til sauce

½ spsk

Mel til sauce

1 spsk

Vand til sauce

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4007 kJ
Kalorier (kcal)958 kcal
Fedt42.5 g
Mættet fedt14.7 g
Kulhydrat95.6 g
Sukker8.5 g
Kostfibre10.3 g
Protein44.7 g
Kolesterol100.1 mg
Salt5 g
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag grøntsager
2

Imens, skær broccoli (inklusive stokken) og zucchini i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.

Paner laks
3

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Kom panko i en tredje dyb tallerken.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Vend laks (undtagen skindsiden) i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg laks
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav katsusauce
5

Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg Curry-On og hvedemel i 1 min.

Tilsæt sojasauce, kokosmælk og vand, pisk sammen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tag panden af varmen.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Server
6

Anret ris, grøntsager og katsusauce i dybe tallerkener.

Top med laks og gulerod.