Vi panerer kylling i panko og vores egen cajunkrydderi som vi kalder Ay Cajun-ba, og steger den gylden og sprød. Vi serverer vores cajunkylling med ovnbagte gulerødder og kartofler, en frisk appelsinsalat med kål og mynte og spicy hvidløgsfraiche med chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ g
Chiliflager
300 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Mynte
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Appelsin
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) og kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland Ay Cajun-ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og panko i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, chiliflager [1/2 pakke, 2P], fraiche og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 2 cm tern.
Hak mynte groft.
Bland appelsin, salt [1/2 tsk I 1 tsk], spidskål og mynte i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden.
Anret fritter, kylling og salat på tallerkener.
Server med hvidløgsfraiche.