I aften er der en velsmagende ragu på plantefars med smag fra Spanien på menuen. Vi steger plantefars gyldent, og derfra laves en ragu krydret med røget paprika, hvidløg og chiliflager. Til sidst cremes den med madlavningsfløde. Raguen serveres med luftige ris vendt med persille og knasende, ristede mandler, og en frisk rucolasalat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
150 g
Basmatiris
4 g
Røget paprika
1 dåse
Tomatpuré
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Bredbladet persille
1 g
Chiliflager
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
40 g
Rucola
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til gryderet
1 dl
Vand til gryderet
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Knus mandler (i posen) groft med en kødhammer eller kagerulle.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, løg og peberfrugt i 4-5 min.
Tilsæt røget paprika, chiliflager, tomatpuré og hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, vand og salt, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, skyl rucola.
Hak persille fint.
Halver citron.
Vend mandler og persille i gryden med ris lige inden servering.
Bland rucola, citronsaft, olivenolie og salt i en stor skål.
Anret plantefarsragu, ris og salat i skåle.