HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSød Kartoffelmos
topBanner
Sød kartoffelmos

Sød kartoffelmos

med sorte bønner, salatost og chimichurri

Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Græskarkerner

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

110 g

Zucchini

1 stk

Rød peberfrugt

1 pakke

Sorte bønner

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Chili

12.5 ml

Hvidvinseddike

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør* (trin 4) efter behov

(Indeholdermælk)

3 spsk

Olivenolie* (trin 5)

Sukker* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3027 kJ
Kalorier (kcal)723 kcal
Fedt39 g
Mættet fedt12 g
Kulhydrat58 g
Sukker12 g
Protein25 g
Salt1 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.

2

Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, og stil til side i en lille skål. Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, Middelhavsdrøm og halvdelen af hvidløg, og steg i 2-3 min. Tilsæt bønner, zucchini og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

4

Hæld vand fra kartofler, og tilsæt en stor klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og smag til med salt* og peber*.

5

Hak persille fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [3 spsk I 6 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

6

Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smuldret salatost, chimichurri og græskarkerner.