topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød kartoffelmos

Sød kartoffelmos

med sorte bønner, salatost og chimichurri

Vad dig igennem en drive af sød kartoffelmos mod bønnepyramiderne ved Teotihuacán, og vandr helt hen til den snedækkede top af mild salatost. Glid ned ad en rutsjebane af urte-chimichurri, der tilføjer en helt ny smagsdimension til dette mexicanske kunstværk.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

½ stk

Zucchini

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Sorte bønner

1 stk

Rød chili

450 g

Sød kartoffel

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Peberfrugt

1 pakke

Græskarkerner

12.5 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 4)

3 spsk

Olivenolie (trin 5)

efter behov

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)739 kcal
Energi (kJ)3094 kJ
Fedt40.7 g
Mættet fedt12.9 g
Kulhydrat60.7 g
Sukker12.9 g
Protein26.46 g
Salt1.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartoffel
1

Bring en gryde med vand* i kog. Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Opvarm en stegepande på middelhøj varme. Rist græskarkerner i 3-4 min, og stil til side i en lille skål. Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] og peberfrugt i 2 cm tern. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt løg, Middelhavsdrøm og halvdelen af hvidløg, og steg i 2-3 min. Tilsæt bønner, zucchini og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

Lav kartoffelmos
4

Hæld vand fra kartofler, og tilsæt en stor klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og smag til med salt* og peber*.

Lav chimichurri
5

Hak persille fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Bland persille, chili, hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P], olivenolie* [3 spsk I 6 spsk] og resterende hvidløg i en lille skål. Tilsæt et nip sukker*, salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Server
6

Anret kartoffelmos og stegte grøntsager på tallerkener. Top med smuldret salatost, chimichurri og græskarkerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image