Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Sesamlaks med søde fritter er en vidunderlig fiskeret med spændende tilbehør, der giver perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Laksen paneres i sesamfrø og steges derefter sprød. I mellemtiden passer de søde kartoffelbåde sig selv i ovnen. Vi laver også en frisk æblesalat med kål og gulerod og en cremet persillemayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
60 g
Blandet salat
½ stk
Citron
½ stk
Æble
1 stk
Gulerod
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 2P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Skær æble [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Hak persille fint.
Skyl salat.
Fordel sesamfrø på en tallerken.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend laks (undtagen skindsiden) i sesamfrø.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, bland salat, gulerod, æble, olivenolie [1 spsk I 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Bland persille, mayonnaise og vand [1 spsk I 2 spsk] i en lille skål.
Anret laks, fritter og æblesalat på tallerkener.
Server med persillemayonnaise.