Sesam-umamiglaseret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesam-umamiglaseret laks

Sesam-umamiglaseret laks

med sprød limeslaw og saltede peanuts

Kan vi friste med asiatisk sesamlaks til aftensmad? Denne bowl har en bund af aromatiske jasminris som toppes med laksefilet i en aromatisk umamisauce med sesamfrø og en syrlig slaw. Et drys peanuts og en klat asiatisk mayonnaise fuldender de asiatiske fornemmelser.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Sesamzaad
Pesce
Soja
Hvede
Gluten
Mollusc
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

200 g

Spidskål

1 stk

Forårsløg

1 stk

Lime

10 ml

Sesamolie

250 g

Laksefilet

25 g

Umamisauce

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

20 g

Saltede peanuts

1 stk

Salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til slaw

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Smør til glace

2 spsk

Vand til glace

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4402 kJ
Kalorier (kcal)1052 kcal
Fedt64.8 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat75.6 g
Sukker10 g
Kostfibre6.8 g
Protein39.5 g
Kolesterol100 mg
Salt3.9 g
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.9 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog sesamris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, halvdelen af sesamfrø og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, snit spidskål fint.

Hak salat groft.

Snit forårsløg fint.

Halver lime.

Bland slaw
3

Bland spidskål, salat, forårsløg, et stort skvæt limesaft, sesamolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg laks
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, hak peanuts groft.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav sauce
5

Tilsæt umamisauce, chiliflager, resterende sesamfrø, smør, vand og et nip peber, og steg i 1 min, eller indtil saucen er let tyket.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris, laks og slaw i skåle.

Top laks med sauce.

Drys med peanuts.

Server med asiatisk mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image