Kan vi friste med asiatisk laks til aftensmad? Denne bowl har en bund af aromatiske jasminris, som toppes med laksefilet i en aromatisk umamisauce med sesamfrø og en syrlig slaw. Et drys peanuts og en klat asiatisk mayonnaise fuldender de asiatiske fornemmelser.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
100 g
Spidskål
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Lime
10 ml
Sesamolie
(Indeholder Sesam)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
25 g
Umamisauce
(Indeholder Sesam, Soja, Hvede, Gluten, Bløddyr)
1 g
Chiliflager
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til slaw
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til glace
2 spsk
Vand til glace
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit spidskål fint.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Snit forårsløg fint.
Halver lime.
Bland spidskål, gulerod, forårsløg, et stort skvæt limesaft, sesamolie, sesamfrø, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, hak peanuts groft.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Tilsæt umamisauce, chiliflager, resterende sesamfrø, smør, vand og et nip peber, og steg i 1 min, eller indtil saucen er let tyket.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris, laks og slaw i skåle.
Top laks med sauce.
Drys med peanuts.
Server med asiatisk mayonnaise.