Kan vi friste med asiatisk sesamlaks til aftensmad? Denne bowl har en bund af aromatiske jasminris som toppes med laksefilet i en aromatisk umamisauce med sesamfrø og en syrlig slaw. Et drys peanuts og en klat asiatisk mayonnaise fuldender de asiatiske fornemmelser.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
200 g
Spidskål
1 stk
Forårsløg
1 stk
Lime
10 ml
Sesamolie
250 g
Laksefilet
25 g
Umamisauce
1 g
Chiliflager
10 g
Sesamfrø
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
20 g
Saltede peanuts
1 stk
Salat
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til slaw
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Smør til glace
2 spsk
Vand til glace
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, halvdelen af sesamfrø og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit spidskål fint.
Hak salat groft.
Snit forårsløg fint.
Halver lime.
Bland spidskål, salat, forårsløg, et stort skvæt limesaft, sesamolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Imens, hak peanuts groft.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Tilsæt umamisauce, chiliflager, resterende sesamfrø, smør, vand og et nip peber, og steg i 1 min, eller indtil saucen er let tyket.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris, laks og slaw i skåle.
Top laks med sauce.
Drys med peanuts.
Server med asiatisk mayonnaise.