Så blev det weekend, og familien skal forkæles med et innovativt festmåltid. Vi svøber svinemørbrad i prosciutto og bager den til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af sprøde fritter, som vi topper med trøffelolie og revet ost. Samtidigt laver vi en vidunderlig rødvinssauce med skalotteløg, rosmarin og hvidløg og en frisk salat med cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Svinemørbrad
50 g
Prosciutto
½ stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
500 g
Kartofler
8 ml
Trøffelolie
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Salat
125 g
Cherrytomater
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Svøb svinemørbrad i prosciutto.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en anden bageplade med bagepapir, når fritterne har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Imens, skyl salat, og riv i grove stykker.
Halver cherrytomater.
Kom salat, cherrytomater, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber i en stor skål.
Vend sammen lige inden servering.
Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint.
Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme.
Steg skalotteløg, rosmarin og hvidløg i 1 min.
Sænk til middellav varme. Tilsæt rødvinssauce, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Dryp færdige fritter med trøffelolie, og vend sammen.
Skær svinemørbrad i tynde skiver
Anret svinemørbad og fritter på tallerkener.
Top svinemørbrad med rødvinssauce og fritter med finrevet ost.
Server med salat toppet med pinjekerner.