Prosciuttosvøbt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttosvøbt svinemørbrad

Prosciuttosvøbt svinemørbrad

med trøffelfritter og rødvinssauce

Så blev det weekend, og familien skal forkæles med et innovativt festmåltid. Vi svøber svinemørbrad i prosciutto og bager den til perfektion. Kødet får selskab i ovnen af sprøde fritter, som vi topper med trøffelolie og revet ost. Samtidigt laver vi en vidunderlig rødvinssauce med skalotteløg, rosmarin og hvidløg og en frisk salat med cherrytomater.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

50 g

Prosciutto

½ stk

Skalotteløg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

500 g

Kartofler

8 ml

Trøffelolie

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Salat

125 g

Cherrytomater

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ dl

Vand (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3413 kJ
Kalorier (kcal)816 kcal
Fedt45.4 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat54.7 g
Sukker10.7 g
Protein48.5 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Bag kød
2

Svøb svinemørbrad i prosciutto.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en anden bageplade med bagepapir, når fritterne har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt. 

Lav salat
3

Imens, skyl salat, og riv i grove stykker.

Halver cherrytomater. 

Kom salat, cherrytomater, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt og peber i en stor skål.

Vend sammen lige inden servering.

Lav rødvinssauce
4

Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint.

Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. 

Steg skalotteløg, rosmarin og hvidløg i 1 min.

Sænk til middellav varme. Tilsæt rødvinssauce, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip salt og peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt trøffelolie
5

Dryp færdige fritter med trøffelolie, og vend sammen.

Skær svinemørbrad i tynde skiver

Server
6

Anret svinemørbad og fritter på tallerkener.

Top svinemørbrad med rødvinssauce og fritter med finrevet ost. 

Server med salat toppet med pinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image