I aften skal vi lave en lækker gryderet med grønne linser og spidskål, som vi tilsmager med umamifyldt Worcestershire sauce og røget paprika. Vi topper vores varmende gryde med gyldenstegt bacon, bredbladet persille og fraiche, og giver retten lidt knas i form af sprødbagte pastinakchips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Pastinak
140 g
Bacon, tern
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Spidskål
390 g
Grønne linser
1 stk
Worcestershire sauce
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Røget paprika
75 g
Yoghurt
1 stk
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til suppe
3 dl
Vand til suppe
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl pastinak til lange, tynde bånd.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og vend sammen.
Bag i ovnen i 7-8 min, eller indtil gyldne.
TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på. - Chipsene bliver sprøde, når de køler af.
Imens, opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Hak løg og hvidløg groft.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Del spidskål på langs, og skær i tynde skiver.
Opvarm samme gryde på middelhøj varme.
Steg løg, gulerod og spidskål i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Skyl grønne linser.
Tilsæt kyllingebouillon, Worcestershire sauce, røget paprika, salt og et nip peber, og steg i 1 min.
Tilsæt grønne linser og vand, og bring i kog.
Sænk til middellav varme, og lad simre i 7-9 min.
Imens, hak persille groft.
Anret suppe i skåle.
Top med bacon, persille og yoghurt.
Server med pastinakchips.