Rustik bacon- og linsegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustik bacon- og linsegryde

Rustik bacon- og linsegryde

med sprøde pastinakchips og yoghurt

I aften skal vi lave en lækker gryderet med grønne linser og spidskål, som vi tilsmager med umamifyldt Worcestershire sauce og røget paprika. Vi topper vores varmende gryde med gyldenstegt bacon, bredbladet persille og fraiche, og giver retten lidt knas i form af sprødbagte pastinakchips.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Allergener:
Soja
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Pastinak

140 g

Bacon, tern

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

200 g

Spidskål

390 g

Grønne linser

1 stk

Worcestershire sauce

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Røget paprika

75 g

Yoghurt

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til suppe

3 dl

Vand til suppe

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2312 kJ
Kalorier (kcal)553 kcal
Fedt22 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat60.8 g
Sukker24.3 g
Kostfibre18.3 g
Protein25.9 g
Salt4.2 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.2 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Lav pastinakchips
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skræl pastinak til lange, tynde bånd.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 7-8 min, eller indtil gyldne.

TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på. - Chipsene bliver sprøde, når de køler af.

Steg bacon
2

Imens, opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Forbered grøntsager
3

Hak løg og hvidløg groft.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Del spidskål på langs, og skær i tynde skiver.

Steg grøntsager
4

Opvarm samme gryde på middelhøj varme.

Steg løg, gulerod og spidskål i 2-3 min, eller indtil let bløde.

Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Skyl grønne linser.

Lav suppe
5

Tilsæt kyllingebouillon, Worcestershire sauce, røget paprika, salt og et nip peber, og steg i 1 min.

Tilsæt grønne linser og vand, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre i 7-9 min.

Imens, hak persille groft.

Server
6

Anret suppe i skåle.

Top med bacon, persille og yoghurt.

Server med pastinakchips.