I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen, toppet med hvidløg og hakkede pistacienødder. Lammet får selskab i ovnen af timiankrydrede regnbuegulerødder og grønne bønner, som bages til perfektion! Vi serverer lam og grøntsager med kogte kartofler og en lækker rødvinssauce med hvidløg og timian.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Lammeculotte
400 g
Små kartofler
1 stk
Gulerod
2 stk
Gulerod
150 g
Grønne bønner
1 pose
Timian
2 stk
Hvidløgsfed
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
15 g
Pistacienødder
(Indeholder Nødder)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Rids lam på fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med et nip salt*. Opvarm en stegepande på middel varme. Steg lam med fedtsiden nedad i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun i 30 sek på alle sider. Overfør til et ildfast fad med fedtsiden opad, og bag i ovnen i 10 min.
Bring en gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på for at holde på varmen.
Halver gulerødder (uskrællet) på langs. Skær ender af grønne bønner. Pluk timian. Fordel gulerødder og grønne bønner i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Drys gulerod med halvdelen af timian. Bag i ovnen i 10-15 min.
Hak hvidløg og pistacienødder fint. Bland pistacienødder og salt* [1/4 tsk | ½ tsk] på en tallerken. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af hvidløg i en skål. Vend bagt lam i skålen med hvidløg og derefter på tallerkenen med pistacienødder indtil dækket. Overfør til samme bageplade med fedtsiden opad, og bag i ovnen i 5 min.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Svits resterende hvidløg i 1-2 min. Tilsæt resterende timian, smør* [1 spsk | 2 spsk], rødvinsauce, vand* [1/4 dl | 1/2 dl], salt* [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber*, og lad simre i 2-3 min. Skær lam i skiver.
Anret lam, kartofler, gulerod og grønne bønner på tallerkener. Drys med overskydende pistacienødder fra bagepladen. Top med rødvinssauce.