HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPeanutkylling
topBanner
Peanutkylling

Peanutkylling

med vildrissalat & mynte

Denne måde at servere kylling er alt andet end klassisk. Kyllingen bliver mør, og perfekt krydret af den lækre marinade. Vildrissalat med sprøde grøntsager og cremet asiatisk mayonnaise passer perfekt til. Som ekstra tilbehør får du en agurkedressing, mynte og limebåde.

Tags:Hurtig
Allergener:ægsennepsesamglutensojajordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Basmatiris, vilde

4 g

Agurk

25 g

Hvide Løjer & Urter

1 pose

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

20 g

Mynte

1 stk

Asiatisk dressing

(Indeholdersesam, gluten, soja)

1 stk

Lime, økologisk

20 g

Hvidløgsfed

280 g

Peanuts

(IndeholderjordnødderKan indeholdesesam, nødder)

150 g

kyllingbryst

½ stk

Spidskål, skåret

¼ tsk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Salt* (trin 1)

efter behov

Vand* (trin 1)

Smør* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)313.285 kcal
Energi (kJ)1310.7844 kJ
Fedt12.717 g
Mættet fedt1.3 g
Kulhydrat10.6511 g
Sukker6 g
Protein36.4005 g
Salt1.8 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt vand* [2 dl | 4 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

2

Hak peanuts fint. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et rent skærebræt. Bland peanuts, Hvide Løjer & Urter og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i skålen. 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 1-2 min på hver side. Tilsæt rødløg, og steg videre i 5 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og løgene er blød. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Hak resterende agurk fint. Hak mynte fint. Skær lime i både. Bland revet agurk, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

5

Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål. Vend spidskål med et nip salt* i en anden skål. Tilsæt ris, hakket agurk og agurkedressing, og rør godt rundt.

6

Anret vildrissalat og kylling i dybe tallerkener. Dryp med asiatisk mayonnaise. Top med mynte. Server med limebåde.