Hvis du nogensinde har været i London, har du sikkert prøvet den klassiske Fish & Chips. Nu er det tid til at lave det derhjemme. Vi opgraderer vores version og frister med både sej, rejer og "chips". Den hjemmelavede tatarsauce slår enhver købt version, og ovnbagte grønne bønner med citron giver en skøn kontrast.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
½ pose
Estragon
1 stk
Skalotteløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
75 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Curry-On
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Citron
150 g
Grønne bønner
¼ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak skalotteløg fint.
Hak estragon [1/2 pose, 2P] groft.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Bland skalotteløg, hvidvinseddike, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Bland hvedemel [2 spsk I 4 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken. Bland panko og Curry-On i en tredje dyb tallerken.
Dub fisk og rejer tørre med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Vend rejer i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P], så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisk og rejer er færdige, når kødet er mælkehvidt og mat. - Tilsæt mere olivenolie, hvis fisken sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.
Imens, skær ender af grønne bønner, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen. Bag i 10-12 min, eller indtil møre. Tilsæt et skvæt citronsaft, og vend sammen.
Hæld væde fra skalotteløg.
Bland mayonnaise, skalotteløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], estragon, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Anret fisk, rejer og fritter på tallerkener.
Server med grønne bønner, tatarsauce og resterende citronbåde.