I dag er der sprøde knoldsellerifritters til aftensmad! Vi topper vores fritters med gyldenstegte rejer og en klat crème fraiche rørt med dild. Bagte kartofler og en frisk salat med æble, rucola og græskarkerner er det perfekte tilbehør til denne herlige, vegetariske ret.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
½ stk
Citron
1 stk
Løg
40 g
Rucola
400 g
Små kartofler
2 g
Citronpeber
1 stk
Æble
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
¼ tsk
Salt til rejer
1.5 spsk
Mel til fritters
1
Æg til fritters
½ tsk
Salt til fritters
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og citronpeber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en skål.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Hak dild fint.
Bland crème fraiche, dild og et nip salt og peber i en lille skål.
Skræl knoldselleri, og riv groft.
Bland knoldselleri, finrevet ost, løg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.
Skyl rucola.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland æble, græskarkerner og rucola i en stor skål.
Tilsæt salt og et skvæt citronsaft lige inden servering, og vend sammen. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.
Anret salat, kartofler og fritters på tallerkener.
Top fritters med rejer og dildcrème fraiche.