Pandestegte knoldsellerifritters og rejer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte knoldsellerifritters og rejer

Pandestegte knoldsellerifritters og rejer

med dildcrème fraiche og frisk salat

I dag er der sprøde knoldsellerifritters til aftensmad! Vi topper vores fritters med gyldenstegte rejer og en klat crème fraiche rørt med dild. Bagte kartofler og en frisk salat med æble, rucola og græskarkerner er det perfekte tilbehør til denne herlige, vegetariske ret.

Allergener:
Krebsdyr
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder Selleri)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Dild

½ stk

Citron

1 stk

Løg

40 g

Rucola

400 g

Små kartofler

2 g

Citronpeber

1 stk

Æble

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til rejer

1.5 spsk

Mel til fritters

1

Æg til fritters

½ tsk

Salt til fritters

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2509 kJ
Kalorier (kcal)600 kcal
Fedt28.8 g
Mættet fedt11.9 g
Kulhydrat55.6 g
Sukker15 g
Protein25.3 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og citronpeber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil gyldne.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Steg rejer
2

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en skål.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Forbered fritters
3

Hak dild fint.

Bland crème fraiche, dild og et nip salt og peber i en lille skål.

Skræl knoldselleri, og riv groft.

Bland knoldselleri, finrevet ost, løg, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav salat
4

Skyl rucola.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Bland æble, græskarkerner og rucola i en stor skål.

Tilsæt salt og et skvæt citronsaft lige inden servering, og vend sammen. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Steg fritters
5

Hæld olivenolie i samme stegepande (tør af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme. 

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle. 

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

Server
6

Anret salat, kartofler og fritters på tallerkener.

Top fritters med rejer og dildcrème fraiche.