Kikærtefritters med salatost, kommen og persille er yderst velsmagende og nærende. I aften serverer vi dem med sprød fattoushsalat med radiser, salat, cherrytomater og agurk, cremet hvidløgsyoghurt og naancroutoner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 g
Kikærter
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Salat
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til tortilla
¼ tsk
Salt til sauce
1 stk
Æg til fritters
3 spsk
Mel til fritters
½ tsk
Salt til fritters
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær tortillabrød i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil gyldne.
Imens, hak salat groft.
Skær tomat i 2 cm både.
Skær radiser i tynde skiver.
Hak agurk, persille og hvidløg fint.
Bland hvidløg, yoghurt, mayonnaise, salt og et nip peber i en lille skål.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Mos kikærter med en gaffel i en stor skål.
Tilsæt smuldret græsk ost, grøntsagsbouillon, persille, Panamad, æg, hvedemel, salt og et nip peber, og rør godt rundt.
TIP: Sørg for at mose kikærterne fint, så binder farsen bedre.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm på på middelhøj varme.
Form fars til fritters (3 pr. person) direkte i panden, pres flade med en palet, og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Imens, bland radiser, salat, tomat, agurk, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Anret kikærtefritters og fattoushsalat på tallerkener.
Dryp med hvidløgsyoghurt.
Top med croutoner.