Pandestegt torsk og 'sauce vierge'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt torsk og 'sauce vierge'

Pandestegt torsk og 'sauce vierge'

med kartoffelmos og spinat-hasselnøddesalat

Lad dig inspirere af det franske køkken og giv pandestegt torsk et aromatisk tvist i form af sauce vierge. Sauce vierge er en klassisk fransk sauce med tomat, oliven og persille, som komplimenterer fisk på en frisk og syrlig måde. I vores udgave synes vi, at torsken og kalamataolivene går helt fantastisk sammen. Som tilbehør laver vi en cremet kartoffelmos og en frisk salat med spinat og ristede hasselnødder.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

30 g

Kalamataoliven

500 g

Bagekartoffel

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

30 g

Spinat

20 g

Hasselnødder

(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

3 spsk

Olie til sauce

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til fisk

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3115 kJ
Kalorier (kcal)745 kcal
Fedt43.1 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat53.5 g
Sukker8.9 g
Protein31.8 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

Rist nødder
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Hak hasselnødder groft.

Rist nødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Lav salat
3

Skyl spinat.

Bland spinat, hasselnødder, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål. 

Lav sauce vierge
4

Hak tomat og oliven groft.

Halver citron.

Hak persille fint.

Bland tomat, oliven, persille, vand, citronsaft, sukker og olivenoile i en lille skål.

Steg fisk
5

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Middelhavsdrøm og salt.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt sauce vierge, og krydr med salt og et nip peber. Steg i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartoffelmos og salat på tallerkener.

Top med overskydende sauce vierge.