Lad dig inspirere af det franske køkken og giv pandestegt torsk et aromatisk tvist i form af sauce vierge. Sauce vierge er en klassisk fransk sauce med tomat, oliven og persille, som komplimenterer fisk på en frisk og syrlig måde. I vores udgave synes vi, at torsken og kalamataolivene går helt fantastisk sammen. Som tilbehør laver vi en cremet kartoffelmos og en frisk salat med spinat og ristede hasselnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
30 g
Kalamataoliven
500 g
Bagekartoffel
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
30 g
Spinat
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce
3 spsk
Olie til sauce
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Hak hasselnødder groft.
Rist nødder i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Skyl spinat.
Bland spinat, hasselnødder, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Hak tomat og oliven groft.
Halver citron.
Hak persille fint.
Bland tomat, oliven, persille, vand, citronsaft, sukker og olivenoile i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med Middelhavsdrøm og salt.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt sauce vierge, og krydr med salt og et nip peber. Steg i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartoffelmos og salat på tallerkener.
Top med overskydende sauce vierge.