Kød, kartofler, grøntsager og en vidunderlig sauce! Det er, hvad vi kalder en vellykket lørdagskombination! Vi steger mør steak til perfektion! Samtidig laver vi knuste kartofler med lækker ost. Aftenens grøntsager er smørstegt broccolini og gulerod med hvidløg, og den fantastiske rødvinssauce fuldender aftenens mesterværk!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Skalotteløg
1 pose
Estragon
2 stk
Gulerod
75 g
Broccolini
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 g
Chiliflager
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
1 dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på for at holde på varmen.
Hak skalotteløg [½ stk, 2P] og estragon fint. Pres eller hak hvidløg fint. Halver gulerod (uskrællet), og skær i kvarte på langs. Fordel kogte kartofler på en bageplade med bagepapir, og krus let med en gaffel. Tilsæt olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], finrevet ost og et nip salt*, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt broccolini [1/2 pose, 2P], gulerod og et skvæt vand*, og steg i 3-4 min. Tilsæt halvdelen af hvidløg, smør* [1 spsk I 2 spsk] og chiliflager, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål med låg. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Pisk vand* [1 dl | 2 dl] og hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål. Smelt smør* 1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min. Tilsæt rødvinssauce, kyllingebouillon, jævning, estragon (gem lidt til anretning) og kødsaft fra bøfferne, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Anret bøffer, kartofler og grøntsager på tallerkener. Dryp med rødvinssauce. Drys med resterende estragon.