Pandestegt steak og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt steak og rødvinssauce

Pandestegt steak og rødvinssauce

med smørstegt broccolini og knuste kartofler

Kød, kartofler, grøntsager og en vidunderlig sauce! Det er, hvad vi kalder en vellykket lørdagskombination! Vi steger mør steak til perfektion! Samtidig laver vi knuste kartofler med lækker ost. Aftenens grøntsager er smørstegt broccolini og gulerod med hvidløg, og den fantastiske rødvinssauce fuldender aftenens mesterværk!

Allergener:
Mælk
Æg
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Skalotteløg

1 pose

Estragon

2 stk

Gulerod

75 g

Broccolini

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 g

Chiliflager

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)834 kcal
Energi (kJ)3491 kJ
Fedt47.79 g
Mættet fedt21 g
Kulhydrat60.43 g
Sukker13.1 g
Protein42.33 g
Salt1.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*.  Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på for at holde på varmen.

Forbered grøntsager
2

Hak skalotteløg [½ stk, 2P] og estragon fint. Pres eller hak hvidløg fint. Halver gulerod (uskrællet), og skær i kvarte på langs. Fordel kogte kartofler på en bageplade med bagepapir, og krus let med en gaffel. Tilsæt olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], finrevet ost og et nip salt*, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Steg bøffer
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. 

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie* (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt broccolini [1/2 pose, 2P], gulerod og et skvæt vand*, og steg i 3-4 min. Tilsæt halvdelen af hvidløg, smør* [1 spsk I 2 spsk] og chiliflager, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål med låg. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Lav sauce
5

Pisk vand* [1 dl | 2 dl] og hvedemel* [1/2 spsk | 1 spsk] sammen til en jævning i en lille skål. Smelt smør* 1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og resterende hvidløg i 1-2 min. Tilsæt rødvinssauce, kyllingebouillon, jævning, estragon (gem lidt til anretning) og kødsaft fra bøfferne, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og grøntsager på tallerkener. Dryp med rødvinssauce. Drys med resterende estragon.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image