Velkommen til middelhavsfest! Er I blevet trætte af traditionelle måder at servere kylling, så har vi fundet en vidunderlig variant! Når kyllingen steges med krydderier inspireret af middelhavet, så er det nemt at drømme sig væk til varme lande. Plejer I at servere kartofler til kyllingen? Ikke i aften! I stedet for rører vi den smukkeste tabouleh sammen, bestående af bulgur med bid, agurk og rødløg. En mild og cremet purløgsdressing som tilbehør vil blive elsket af store og små!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
280 g
Kyllingebryst
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Olie til bulgur
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
¼ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til dressing
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Bring vand i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Krydr kylling med Middelhavsdrøm og et nip salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak agurk og rødløg fint.
Halver cherrytomater.
Hak persille fint.
Skær citron i både.
Bland bulgur, cherrytomater, agurk, rødløg og citronsaft i en skål.
Krydr med salt og peber.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie.
Bland yoghurt, aioli og persille i en lille skål, og krydr med salt og peber.
Anret tabouleh og kylling på tallerkener.
Server med yoghurtdressing og resterende citronbåde.