Vi skal lave kylling og kartofler i aften, og vi tør næsten love, at det bliver familiens nye favorit. Vi krydrer kylling med middelhavskrydderier, bruner den og lader den stege færdig i ovnen. Vi serverer vores kylling med ovnbagte kartofler og gulerødder, kålsalat med agurk og forårsløg og en cremet hvidløgsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 g
Mayonnaise
75 ml
Fraiche
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
400 g
Små kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm stave.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, krydr kylling med salt og Middelhavsdrøm.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør kylling til bagepladen med rodfrugter, når der er 10 min tilbage, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak agurk groft.
Snit forårsløg fint.
Skær citron i både.
Bland agurk, forårsløg, spidskål, olivenolie, et stort skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland fraiche, mayonnaise, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær kylling i skiver.
Anret kylling, kålsalat og rodfrugter på tallerkener.
Server med hvidløgsdressing.