I aften steger kuller, og lader den simre i en fantastisk sauce med smør, hvidløg, ponzudressing og sojasauce. Samtidig ovnbager vi broccoli og gulerod med sesamfrø, og koger aromatiske jasminris. Vi topper herlighederne med frisk limesaft og forårsløg, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
150 g
Jasminris
250 g
Broccoli
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil møre.
Imens, skær lime i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.
Bland hvidløg, ponzudressing, sojasauce og vand i en lille skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg fisk i 2-3 min på den ene side.
Vend fisk, tilsæt ponzusauce og smør, og steg videre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, sesamgrøntsager og ris i dybe tallerkener.
Top fisk med sauce.
Drys med forårsløg.
Server med limebåde.