Nyd de delikate og rige smage af sej vores Pandestegt sej og kaperssmørsauce med æble. Denne ret fremhæver alt det bedste ved kombinationen af frisk fisk, kapers og smør, hvilket gør denne skønne ret til et perfekt valg til en særlig middag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Pastinak
1 stk
Citron
12.5 g
Honning
250 g
Bagekartoffel
2 stk
Gulerod
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
1 stk
Æble
15 g
Kapers
1 pose
Kørvel
1 stk
Skalotteløg
¼ tsk
Salt til grøntsager
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til fisk
3 spsk
Smør til sauce
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skræl og skær pastinak i kvarte.
Halver citron.
Fordel pastinak på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, honning og et skvæt citronsaft, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær æble i 1 cm tern.
Hak skalotteløg fint.
Hak kørvel groft.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt, og vend i mel.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Tilsæt æble, skalotteløg, kapers, smør, vand, salt og et nip peber.
Steg i 1 min, eller indtil let tyknet.
Anret mos, pastinak og fisk på tallerkener.
Top fisk med sauce.
Drys med kørvel.