Pad thai er en stegt nudelret fra Thailand, som er yderst populær som street food. Vores variant indeholder udonnudler, rejer, forårsløg gulerod og peberfrugt, som får simre i en pad thai sauce med sød chilisauce, asiatisk fish sauce og lime. Vi serverer vores 'Pad thai'-inspirerede rejer med saltede peanuts og en frisk mangosalat med agurk og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Lime
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Koriander
½ g
Chiliflager
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
½ stk
Mango
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 5)
2 spsk
Ketchup (step 5)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, hak peanuts groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål.
Skær agurk i 1 cm tern.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Bland mango, agurk, chiliflager [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm tern og gulerod (uskrællet) i tynde stave.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rejer og forårsløg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil rejerne er gennemstegte.
Krydr med salt og peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Brug to stegepander til 4P.
Imens, skær lime i både.
Bland sød chilisauce, sojasauce, et skvæt limesaft, ketchup [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Sænk varmen på stegepanden med rejer til middel, tilsæt nudler og pad thai sauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.
Anret pad thai nudler i dybe tallerkener.
Server med mangosalat.
Top med limesaft, peanuts og koriander.