Ovnstegt svinemørbrad og cremet sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad og cremet sauce

Ovnstegt svinemørbrad og cremet sauce

med prosciutto-bønner og trøffeloliemos

Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid. Svinemørbrad bliver krydret med aromatisk rosmarinolie, og steges til perfektion i ovnen. Samtidig laver vi en skøn trøffelmos med kartofler og ost. Vidunderlige tilbehør er prosciuttosvøbte grønne bønner, og ristede pinjekerner.

Tags:
Hvedefri
Hurtig
Allergener:
Sennep
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

½ stk

Rosmarin

250 g

Svinemørbrad

4 g

Kyllingebouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

8 ml

Trøffelolie

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Prosciutto

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

150 g

Grønne bønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til dressing

½ dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3143 kJ
Kalorier (kcal)751 kcal
Fedt39 g
Mættet fedt15.1 g
Kulhydrat55.8 g
Sukker9.1 g
Protein46.4 g
Salt5.5 g

Fremgangsmåde

Lav trøffeloliemos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

Tilsæt trøffelolie efter smag lige inden servering.

Rist pinjekerner
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak rosmarin fint.

Bland hvidløg, rosmarin og olivenolie i en lille skål.

Forbered kød
3

Krydr svinemørbad med salt.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.

Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og dryp med rosmarinolie.

Bag kød og bønner
4

Skær ender af grønne bønner, del dem op i bundter (2 pr. person), og svøb i prosciutto.

Placer på samme bageplade.

Bag svinemørbrad og bønner i 12-15 min, eller indtil kødet er gennemtilberedt og bønnerne er møre.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme, når kødet har 5 min tilbage.

Tilsæt madlavningsfløde, vand, sennep, kyllingebouillon og et nip salt og peber, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil saucen er gennemvarmet og let tyknet.

Skær svinemørbrad i skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, bønner og trøffeloliemos på tallerkener.

Top med sauce ogpinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image