Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid. Svinemørbrad bliver krydret med aromatisk rosmarinolie, og steges til perfektion i ovnen. Samtidig laver vi en skøn trøffelmos med kartofler og ost. Vidunderlige tilbehør er prosciuttosvøbte grønne bønner, og ristede pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
½ stk
Rosmarin
250 g
Svinemørbrad
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
8 ml
Trøffelolie
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Prosciutto
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Grønne bønner
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til dressing
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
Tilsæt trøffelolie efter smag lige inden servering.
Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak rosmarin fint.
Bland hvidløg, rosmarin og olivenolie i en lille skål.
Krydr svinemørbad med salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad i 1-2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og dryp med rosmarinolie.
Skær ender af grønne bønner, del dem op i bundter (2 pr. person), og svøb i prosciutto.
Placer på samme bageplade.
Bag svinemørbrad og bønner i 12-15 min, eller indtil kødet er gennemtilberedt og bønnerne er møre.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middel varme, når kødet har 5 min tilbage.
Tilsæt madlavningsfløde, vand, sennep, kyllingebouillon og et nip salt og peber, og lad simre under omrøring i 1-2 min, eller indtil saucen er gennemvarmet og let tyknet.
Skær svinemørbrad i skiver.
Anret svinemørbrad, bønner og trøffeloliemos på tallerkener.
Top med sauce ogpinjekerner.