Kylling og kartofler elskes af hele familien, og i aften vil alle smile, når tallerkerne bliver sat frem. De vil nemlig være fyldt med sprødt kyllingebryst, bagte sesamkartofler og bagt broccoli. Spændende tilbehør er sprød rucolasalat og cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Broccoli
500 g
Kartofler
6 ml
Balsamico
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
40 g
Rucola
40 g
Aioli
4 g
Jorden Rundt
10 g
Sesamfrø
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Skyl rucola.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Drys med sesamfrø, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær broccoli i buketter (inklusive stokken) i 1 cm tern.
Vend kylling med en smule olivenolie, Jorden Rundt og et nip salt i en skål.
Tag bagepladen ud af ovnen, når kartoflerne har 20 min tilbage.
Placer kylling og broccoli på samme bageplade. Dryp broccoli med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 17-19 min.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Top kylling med finrevet ost, når der er 5 min tilbage. Bag i resterende tid, eller indtil osten er smeltet og kyllingen er gennemtilberedt.
Bland rucola, balsamico og olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Anret broccoli, kartofler og kylling på tallerkener.
Top med aioli.
Server med rucolasalat.